torstai 8. marraskuuta 2012

Aloitus

Tämä blogi kertoo labradorinnoutajapennun Lucan elämästä, oppimisesta sekä omistajan mietteistä. Luca otettiin meille ihan harrastus- ja kotikoiraksi, joten mitään erityisiä tavoitteita ei koiran kanssa ole, mutta kaikenlainen harrastaminen kiinnostaa oikeastaan jokaisessa muodossa. Tarkoituksena olisi vähän katsoa ja kokeilla, mikä laji olisi meille mieleisin ja sopivin. 


Luca on syntynyt 4.8.2012 Kristiinankaupungissa ja on kennelnimeltään Howi-Tazzun Neronleumauz. Pentu kotiutui meille 7 viikon ikäisenä. Nyt jo melkein 14 viikon vanhana Luca osaa perusjuttuja oikein hienosti. Olen pyrkinyt opettamaan sille ns. temppuja hyvin vähän, sillä olen halunnut keskittyä perusasioiden hiomiseen, kuten luoksetulot, jätä-käsky ja paikka. Nämä onnistuvatkin meiltä jo ihan hyvin ja uskon, että saan perustottelevaisuuskurssilta paljon oppeja ja eväitä uusien asioiden oppimiseen ja koiralle opettamiseen.

Luca täyttää virallisesti 14-viikkoa lauantaina ja painaa tällä hetkellä 10,6 kg, eli ihan hyvää vauhtia on kasvanut, sillä n. 1kg viikossa olisi hyvä tahti ja sitä tahtia ollaan suurinpiirtein menty.

Blogia pyrin päivittelemään suhteellisen usein ja kertoa kuulumisia meidän arjesta ja touhuiluista.

Sitten vähän muuta asiaa. Viikonloppuna olisi tarkoitus käydä pyörähtämässä kansainvälisissä koiranäyttelyissä, kun ne täällä kotikaupungissa Jyväskylässä on. Lauantaina olisi tarkoitus mennä katselemaan labbiksia ja koti muitakin koiria, sekä järjestettyjä näytöksiä. 



2 kommenttia:

  1. Voi mikä suloinen pentu :') Miten teillä on sujunut hoitotoimenpiteisiin totuttaminen? Kaveripiirissäni on ollut noita pikkulabbiksia ihan kiitettävästi (kaikki opaskoirakoulun koiria), ja olen niitä totuttanut aina esimerkiksi kynsien leikkaamiseen.

    Jokaisen kanssa on ollut sama kaava; muutaman ensimmäisen kerran ovat rimpuilleet ja huutaneet kuin syötävät, mutta sitten kun ikää ja kärsivällisyyttä on tullut lisää niin makaavat vaan hiljaa kyljellään vaikka mitä tekisii. Mutta siis, kiinnostaisi tietää miten Luca suhtautuu kynsien leikkaamiseen/korvien putsaamiseen :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lucan kanssa kynsien leikkuut on onnistunut suhteellisen hyvin. Ensimmäinen kerta oli aika rimpuilua kun itsekseen niitä leikkasin, mutta jo heti toisella kerralla kun avokki piti koiraa sylissä ja itse leikkasin niin sujui paljon paremmin. Viimeisimmällä kerralla ajoitettiin kynsien leikkuu leikkihetken jälkeen, jolloin Luca olikin sitten jo aika väsynyt, eikä oikeastaan enään jaksanut rimpuilla vastaan, joten se sujui oikein hyvin. Muutenkin hoitotoimenpiteet ovat sujuneet hyvin. Suihkussakin ihan rauhassa nauttii pesusta. Hampaita ja korvia tutkitaan säännöllisesti ja antaakin putsata korvat tosi hyvin, samoin hampaita saa katsoa ihan nätisti :)

      Poista